СПЕШНА ПОМОЩ 0899 999 500
Online Резултати
Back to top hospitalzdrave.bg

Главната сестра и акушерка от МС „ЗДРАВЕ" с отличия за професионалист на годината по здравни грижи

 

Главната медицинска сестра на УМБАЛ „ПЪЛМЕД" – МС „ЗДРАВЕ" Божурка Маринова и акушерката Силвия Куртева бяха отличени с приза „Професионалист на годината“ от Регионалната колегия на българската асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/.


 

Отличията се дават в четири категории – „Редова медицинска сестра“, „Медицински лаборант“, „Акушерка“ и „Ръководител здравни грижи“.


 

Силвия Куртева взе приза в категория „Акушерка на 2017 година“. Тя има зад гърба си 11 години трудов стаж в АГ отделението на към Медицинска структура „Здраве“. Главната сестра Божурка Маринова, която от 6 години заема най-висшата длъжност сред медицинските сестри беше отличена като най-добрата в област Пазарджик в категория „Ръководител здравни грижи за 2017 година“.


 

Наградите на победителите в отделните категории на професионалистите по здравни грижи в област Пазарджик се връчват по случай Международния ден на сестринството, който се отбелязва на 12 май. Той е посветен на Флоранс Найтингейл – жената, която преди около два века напълно променя сестринската професия, като поставя научните й основи и я превръща в самостоятелна, незаменима и високо хуманна професия.


 

По повод празника управителят на УМБАЛ „ПЪЛМЕД" – МС „ЗДРАВЕ" д-р Цветанка Лепарова поздрави отличените си колеги. На тях и на всички специалисти по здравни грижи в медицинската структура тя пожела да бъдат здрави, все така милосърдни и отговорни:

 

 

 

„Уважаеми колеги,

 

 

 

Днес предизвикателството да работиш като медицинска сестра е голямо. Но професията ви е без аналог, изисква много търпение и всеотдайност, професия, която ако не работиш със сърце, не трябва да практикуваш. Въпреки трудностите, днес медицинските сестри успяват да запазят най-важните качества на професията – прилагане на високо ниво на здравни грижи, непрекъснато усъвършенстване и себеотдаване. Продължавайте със същото желание да помагате на хората да се справят с трудностите и последствията от своите заболявания и да поддържате високо качество на живот на своите пациенти.


 

Вярвам, че добрият заряд от благодарността на пациентите ще се върне при вас и семействата ви“.