СПЕШНА ПОМОЩ 0899 999 500
Online Резултати
Back to top hospitalzdrave.bg

Болниците от групата на „Булфарма“ и изворна вода „Бачково“ обединени в обща кауза

За втора поредна година здравните заведения от групата на „Булфарма“ООД и изворна вода „Бачково“ започват съвместна инициатива „Водата е здраве“. В социалната кампания се включват УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ„Бургасмед“, Медицински център „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера. През месеците юни, юли и август, всички болници ще получат като дарение общо 30 хиляди бутилки минерална вода от 1.5 литра за своите пациенти.

 

Инициативата има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за човешкия организъм. Приемът на вода е важен за запазване баланса на течностите в тялото, а през лятото необходимостта от приемът й е още по-голяма, тъй като тялото осъществява активна терморегулация  чрез потта  посредством отделянето на големи количества вода. Човешкото тяло съдържа около 70-75% вода. Именно затова специалистите съветват, особено през летните месеци, да се увеличи приемът на вода и течности с цел избягване на дехидратация на тялото и последващите от нея здравословни проблеми.

 

Пациентите с хронични заболявания, със сърдечно-съдови заболявания, приемащи антихипертензивна терапия, диабетиците, хората с наднормено тегло, както и бременните трябва да бъдат особено предпазливи при излагането си на слънце и високи температури.

 

Всички здравни заведения в групата на „Булфарма“ осигуряват прохладни и комфортни условия в болничните помещения през най-горещите месеци. Следвайки препоръката на лекарите през лятото да се приема поне 1.5 литра вода на ден, всеки пациент ще получава една голяма бутилна изворна вода „Бачково“. Водещото предимство в състава на изворна вода “Бачково” е нейния показател PH 7.23, позволяващ ежедневна употреба без излишно натоварване на човешкия организъм. Изворна вода “Бачково” се добива от естествен каптиран извор, разположен  в резерват  “Червената стена”, който е под закрилата на ЮНЕСКО, като част от международната мрежа биосферни резервати. Изворът е разположен в живописната северна част на Родопи планина и водата, извираща от недрата му се бутилира без допълнителни обработващи технологии, предоставяйки на потребителите планинска, кристално чиста вода.