СПЕШНА ПОМОЩ 0899 999 500
Online Резултати
Back to top hospitalzdrave.bg

Уролози от болница „Здраве“ преминаха международен курс по лапароскопски техники

Екипът на Урологично отделение към Медицинска структура „Здраве“ в Пазарджик взе участие в международен курс по лапароскопска урология, организиран от AHED - Advanced Health Education, който се проведе в Лисабон, Португалия от 5 до 9 февруари. В курса участваха уролози от Гърция, Португалия, България, Румъния, Египет, Саудитска Арабия, Американска Самоа, Сингапур и Мароко. Членове на факултетния съвет бяха изтъкнати професори от университети в Лисабон, Брюксел, Лондон и Хелзики.

 

Целите на събитието бяха подобряване на знанията в урологичната лапароскопия, усъвършенстване и систематизиране на уменията в лапароскопската бъбречна хирургия, цялостно подобряване на уменията на участниците в лапароскопската хирургия чрез модели на обучение, много подобни на хирургията в реалния живот. Програмата обхвана широк спектър от техники на урологична лапароскопия. По време на курса всеки участник имаше възможност да получи практически опит в различни лапароскопски техники и практиката им се извършваше под наблюдението на световнопризнати експерти.

 

„Известно е, че актуализирането на компетенциите и развитието на нови умения е изключително важно, както за младите лекари, така и за утвърдените специалисти. Събития като това повишават самочувствието и мотивацията на хирурга и дават допълнителна увереност за справяне с ежедневните предизвикателства при лечението на урологично болните пациенти“, коментира д-р Димитър Велев, началник на Отделението по урология в болница „Здраве“.