СПЕШНА ПОМОЩ 0899 999 500
Online Резултати
Back to top hospitalzdrave.bg

Изграждане на ортотопичен пикочен мехур в МС „Здраве“, гр. Пазарджик

Екипът на МС „Здраве“ непрекъснато се стреми да предоставя на своите пациенти най-съвременните и ефективни медицински технологии и методи на лечение.

 

Екипът на Отделението по урология в лечебното заведение с началник д-р Димитър Велев предлага на своите пациенти операции по изграждане на изкуствен пикочен мехур (ортотопичен пикочен мехур). Това е сложна операция, която се извършва в малко болници в страната.

 

Защо е необходима тази операция?

При напреднали тумори на пикочния мехур, често е необходимо пълно отстраняване на органа. За да се запази нормалната функция на уринарната система, нашите специалисти извършват операция, при която след отраняване на органа се извършва пластично изграждане на „нов“ пикочен мехур от чревен сегмент за създаване на нов резервоар за урината. Този нов резервоар се свързва с уретрата, което позволява на пациента да уринира нормално след интервенцията.

 

Предизвикателствата на операцията

Операцията по изграждане на ортотопичен пикочен мехур е една от най-сложните оперативни процедури в областта на урологията. Тя изисква висока степен на прецизност и опит от страна на хирурзите, както и специализирано оборудване и условия.

 

Екип

„В болница "Здраве" разполагаме с всичко необходимо за успешно изпълнение на тази интервенция – от съвременна апаратура до високо квалифициран медицински персонал“, коментира началникът на отделението по урология д-р Велев, който има богат опит в сложните урологични операции.

И допълва, че всеки пациент получава индивидуален подход и най-доброто лечение.

„Ние се стремим да осигурим бързо възстановяване и подобрено качество на живот за нашите пациенти. Ако вие или ваш близък имате нужда от специализирана урологична помощ, не се колебайте да се свържете с нас“, апелира д-р Велев.