СПЕШНА ПОМОЩ 0899 999 500
Online Резултати
Back to top hospitalzdrave.bg

Двама медици от МС „Здраве“ с престижното отличие „Лекар на годината“

На  официална церемония в Гранд хотел Хебър, състояла се на 20 октомври, регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пазарджик връчи традиционните си награди за принос в медицината, като в две от категориите бяха отличени лекари, работещи в Медицинска структура „Здраве“. 
 
 
С приза Лекар на годината за 2023г. на областно ниво бе удостоен доц. д-р Димитър Вучев, медицински паразитолог. Освен че преглежда пациенти в ДКЦ-I Пазарджик, доц. Вучев завежда секция „Паразитология и тропическа медицина” в Медицинския университет - Пловдив.
 
 
Доцентът се е посветил на медицинската паразитология от 1969 г., като през 1990-1992 г. е ръководител на Клиниката по паразитни и тропически болести в Национален център по заразни и паразитни болести към Медицинска академия - София, а от 1997 до 2006 г. е завеждащ на републиканския консултативен кабинет по паразитни и тропически болести.
 
 
В категорията „Ти си нашето бъдеще“, която представлява признание за младите медицински надежди на България, бе отличена д-р Мария Аргирова, специализант по Образна диагностика, която работи в съответното отделение на МС "Здраве" от 2021г. Д-р Аргирова е завършила медицина през 2020г. в Медицински университет-Пловдив.