СПЕШНА ПОМОЩ 0899 999 500
Online Резултати
Back to top hospitalzdrave.bg

Медицински комплекс "Здраве" се сдоби с последно поколение компютърен томограф

От средата на месец август отделението по Образна диагностика на медицински комплекс "Здраве" разполага с последно поколение компютърен томограф ( скенер ) на водещия производител на медицинска техника и апаратура General Electric ( GE ) модел OPTIMA CT 540.
Той е оборудван със съвременен софтуер, позволяващ бърза и прецизна диагностика на световно ниво.
Новият скенер е най-модерният в областта и с него се обслужват, както болнични, така и амбулаторни пациенти от здравна каса или срещу заплащане.
Скенерът е мултидетекторен - 16 слайзов и е 4 пъти по-бърз от предходния.
Прегледът на белите дробове, корема и таза, които изискват задържане на дишането на пациента , трае едва 10 секунди и обхваща повече анатомични структури при перфектно качество на изображението.
OPTIMA CT 540 не прави компромис между скорост и висока резолюция.
Скенерът разполага с автоматични настройки за работа, с което се постига минимално лъчево натоварване на пациента , съобразно теглото и възрастта му, като дава висококачествен образ с висока разделителна способност. Притежава широк спектър от процедури и изследвания на всички анатомични области - мозък, череп, шия, гръден кош, корем, малък таз, крайници, стави и съдови изследвания за пациенти от всички възрасти.

Всеки ден ние търсим нови начини за по-добра грижа за пациентите си, затова сега се доверихме на OPTIMA CT 540, който е при нас , за да помогне с една балансирана комбинация от мощност, резолюция, скорост, покритие и доза.